Onze engagementen

Ons verhaal is ook dat van een toegewijd bedrijf dat geeft om zijn impact!

Het huren van IT-materiaal is niet alleen een flexibele en financieel voordelige optie, het is ook een milieuvriendelijkere manier van werken om de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Ontdek hoe LiveRental zijn diensten organiseert om u een schonere en groenere oplossing te bieden.

Huren en verhuren voor een kleinere voetafdruk!

In tegenstelling tot het kopen van IT-apparatuur, is huren een oplossing die weinig CO² uitstoot omdat het apparaat in kwestie door meerdere personen gebruikt kan worden.

Voor evenementen of kortstondig gebruik heeft het huren van apparatuur een veel lagere CO2-voetafdruk dan het bezit ervan. Het is namelijk zo dat de koolstofvoetafdruk van de productie over een periode van drie tot vier jaar over de verschillende huurders gedeeld kan worden. Hierdoor zal de ecologische voetafdruk van een apparaat dat op een evenement wordt gebruikt 30 tot 40 keer lager zijn dan wanneer de organisator van het evenement het betreffende apparaat gekocht zou hebben. Wanneer u apparatuur huurt, vertrouwt u de dienstverlener overigens alle onderhouds-, reparatie- en servicediensten toe. Hierdoor wordt de levensduur verlengt en daalt het aantal elektronische apparaten dat niet meer gebruikt kan worden door gebrek aan zorgt of opvolging.

Een zeer kleine hoeveelheid elektronisch afval

Bij LiveRental worden 95% van de apparaten gereconditioneerd.

LiveRental produceert slechts zeer weinig elektronisch afval. 95% van de gehuurde apparatuur wordt gerepareerd en aan het einde van de levenscyclus van drie jaar weer in perfecte staat in ons aanbod opgenomen. Dankzij die apparaten kunnen nieuwe gebruikers profiteren van functionele technologische apparatuur, zonder te investeren in nieuwe apparatuur met een hoge CO2-impact. Op die manier kunnen duizenden leerlingen, studenten en young potentials in Europa en Afrika gebruikmaken van onze tablets en computers. Aan het einde van het reparatieproces worden defecte onderdelen zoals batterijen, schermen of netwerkkaarten gerecycled door gespecialiseerde bedrijven. Een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken.

Systematische recycling van verpakkingsonderdelen

Bij LiveRental worden 95% van de apparaten gereconditioneerd.

LiveRental gebruikt zoveel mogelijk herbruikbare verpakking, zoals beschermkoffers, transportdozen of kratten.
Verpakkingen voor eenmalig gebruik zijn gemaakt van karton en recyclebaar beschermingsmateriaal van kunststof. Tenzij onze klanten ze kwijtraken, worden alle verpakkingselementen aan het einde van de huurperiode voor tablets en computers geretourneerd. We kunnen dan ook bevestigen dat het overgrote deel van onze verpakkingen aan het einde van de huurperiode wordt teruggewonnen om gerecycled en gesorteerd te worden. Onze retourteams sorteren alle verpakkingselementen en leiden ze naar het meest geschikte recyclingkanaal.

Optimalisering van transport

Transporten bundelen en de voorkeur geven aan oplossingen met de laagste koolstofimpact.

Het is voor ons perfect mogelijk om betrouwbare, snelle en schone logistieke oplossingen te bieden. Onze logistieke teams zijn elke dag in de weer om de best mogelijke levertijden te garanderen, zonder al te gemakkelijk hun toevlucht te nemen tot de meest vervuilende leveringsdiensten. Indien mogelijk geeft LiveRental steeds de voorkeur aan standaardverzending over de weg in plaats van spoedverzendingen via de lucht of koeriertransport zonder gebundelde transporten. Om onze levertijden te garanderen, organiseren we onze verzendingen ruim op voorhand, zelfs als we onze apparatuur hiervoor vroegen dan voorzien aan onze klanten moeten leveren. Het bundelen van transport en het tijdig inplannen van zendingen is onze belangrijkste oplossing voor een stipt en schoon logistiek aanbod!

Diversiteit en gelijkheid

De rijkdom van onze diversiteit.

LiveRental is een multicultureel, meertalig team. We hebben die veelzijdigheid in de loop der jaren gekoesterd en er de voordelen van ontdekt. Vandaag bestaan onze teams uit een tiental verschillende nationaliteiten en profielen met een zeer diverse achtergrond.
Bij LiveRental werken we niet met quota's. Onze diversiteit is de afgelopen jaren van nature gegroeid dankzij de toepassing van enkele eenvoudige aanwervingsprincipes. We geloven dat de persoonlijkheid, instelling en motivatie van een kandidaat net zo belangrijk zijn als zijn opleidingsniveau of ervaring. We hebben dan ook een kans gegeven aan mensen met een uiteenlopende achtergrond die elke dag het beste van zichzelf geven om onze klanten van dienst te zijn.