2020, de reuzen van de smartphone blijven elkaar uitdagen

Donderdag, 06 Augustus 2020

2020, de reuzen van de smartphone blijven elkaar uitdagen

 

Smartphones zijn door hun veelzijdigheid onmisbaar geworden in het dagelijks leven en zijn in de loop der jaren steeds beter geworden. We zijn het er allemaal over eens dat ze het leven van hun gebruikers makkelijker maken en hen vermaken met een steeds groter scala aan toepassingen, of uitgebreider professioneel gebruik mogelijk maken door de hoge kwaliteit van de foto- en videosensoren.

Zoals elk jaar kondigen de grote Smartphonefabrikanten - Apple en Samsung - nieuwe modellen aan voor 2020. Er wordt een vernieuwing van de must-haves verwacht, maar niet alleen. Dit is wat we weten:


Apple : iPhone 12 & SE

In de categorie van de ultra-krachtige smartphones zal de iPhone 12 onvermijdelijk worden aangehaald. Het is aangekondigd voor september 2020 en zal worden uitgerust met een 120Hz-scherm en een verbetering van de resolutie van de videosensoren. De big + is de 5G-compatibiliteit waardoor het een plaats bij uitstek is voor liefhebbers van zeer hoge snelheden.

Om aan de vraag van de voorstanders van een goede prijs-kwaliteitverhouding te voldoen, brengt Apple zijn iPhone SE, of iPhone 9, niet zonder nieuwigheid. Uitgerust met hetzelfde scherm als de iPhone 8, zal het worden uitgerust met een A13 chip en 3GB RAM. In 3 kleuren, zijn duidelijk voordeel is in zijn prijs: verkocht 489€ in België. Het zal zeker weer een groot succes worden voor het appelmerk.

 

Samsung : Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra

Het merk heeft zich vooral gericht op camera's. De S20 Ultra is voorzien van een vijfwaardige sensor voor een hoogwaardige spiegelreflexcamera met 108MP voor de hoofdsensor alleen. De 2 andere modellen zijn uitgerust met 68Mp. Wat betreft de sensor zelf zal 10Mp komen om uw gezichten te verfraaien en als dat niet genoeg was voor u kunt u kiezen voor de S20 Ultra met zijn 40Mp.

Samsung maakt een mooie beweging met deze nieuwe modellen en moet zijn positie als wereldleider in de smartphonemarkt behouden.

 

Microsoft : Microsoft Surface Duo

Microsoft wil in het spel blijven ondanks de mislukkingen met de Windows-telefoon. Met een nieuwe release, gepland voor eind 2020, wil Microsoft de lat hoger leggen.

Een dubbel 5,6" scherm verbonden door een scharnier, dit is de innovatie die Microsoft heeft voorgesteld voor zijn eerste Android-smartphone: de Microsoft Surface Duo. U zult kunnen genieten van uw favoriete toepassingen dankzij het dubbele scherm met een magnetische pen die bij het apparaat moet worden geleverd voor een nauwkeuriger gebruik.

Het is nog vroeg om meer te weten te komen over de technische functies van de telefoon, dus we wachten op nieuws over dit product, dat zeker een kick zal geven onder de fans van technologische innovatie.


Naast het klassieke professionele gebruik, waarom zou u niet denken aan het huren van een smartphone om uw evenementen uit te rusten, uw veldonderzoeken uit te voeren of uw fotoshoots te bedekken?