5G, een essentiële schakel in het digitaliseringsproces

Woensdag, 26 Augustus 2020

5G, een essentiële schakel in het digitaliseringsproces

De vijfde generatie in mobiele telecommunicatienormen, genaamd 5G, volgt op de 4G en 4G+ en zal naar verwachting tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar hoge datasnelheden als gevolg van de hausse in smartphones en aangesloten objecten.

Van 4 naar 5G, welke verbeteringen?

Het grote verschil met 4G is de snelheid: 10 keer sneller dan het beste huidige niveau, zal deze technologie het mogelijk maken om meerdere gigabits per seconde te downloaden om prestaties te bereiken die bijna gelijk zijn aan een vaste verbinding.

Concreet betekent dit dat de latentie wordt verminderd en dat de applicaties van uw smartphone beter kunnen presteren. Bijvoorbeeld, dankzij de 5G triangulatie zal onze on-board GPS een foutmarge hebben van minder dan een meter.

De gamingindustrie zal ook grote verbeteringen vinden, door mobieler te zijn, door belangrijkere gegevens in de cloud te integreren, met name voor Virtual en Augmented Reality. De automobielsector (aangesloten voertuigen, autonoom rijden) en de sector van de telegeneeskunde zouden dankzij de prestaties van dit nieuwe netwerk moeten verbeteren en gedemocratiseerd worden.

Hoe kan ik ervan profiteren?

Net zo eenvoudig als met een smartphone en een abonnement via een gsm-operator! Sommige fabrikanten hebben al hun nieuwste 5G-compatibele modellen gelanceerd, zoals de Huawei Mate, of de nieuwste Samsung S20. In deze geest kondigde Apple in de tweede helft van 2020 zijn iPhone 12 aan.

Voorbij de smartphones zullen de aangesloten objecten aan belang winnen (domotica, drones...). Het commerciële succes van deze laatste hangt vooral samen met hun communicatie- en verbindingsvermogen met proefobjecten (smartphone, tablet, pc). Op het gebied van smart homes bijvoorbeeld, zal 5G de vertraging verminderen en de snelheid van het ontvangen en verzenden van gegevens tussen de aangesloten objecten verhogen.

Voor al uw evenementenprojecten biedt FirstRental u de verhuur van tabletssmartphones en PC's aan. Ons team staat tot uw beschikking.