De Augmented Reality

Woensdag, 14 December 2016

Zou de Augmented Reality onze gewoontes veranderen?

De Augmented Reality

De laatste technologische omwentelingen brengen ons tot het heroverwegen van onze gewoontes en leefomgeving.

De Augmented Reality is de technologie waarmee 2D en/of 3D voorwerpen overgezet kunnen worden in onze perceptie van de werkelijkheid. Anders gezien, met dit proces is het mogelijk elementen in onze omgeving toe te voegen met behulp van een tablet of smartphone. Deze zijn steeds meer gebruikt door professionelen en de ondernemingen zijn steeds origineler omtrent het dagelijkse gebruik ervan. De Augmented Reality schijnt een echte troef te zijn voor een groot aantal ondernemingen maar ook voor particulieren.

De eerste betrokken bedrijfssector is zeker die van het verkoop. Een groot aantal mogelijkheden worden aan de retail voorgesteld, zowel voor professionelen, die hun rekken en producten willen valoriseren dan voor de klanten, die een nieuwe koopervaring willen meeleven. Deze digitale tool zal de retail helemaal vernieuwen. Het kan gedurende elke stap van de installatie procedure gebruikt worden, namelijk voor het kiezen van verkooppunten, de conceptie, de distributie en de rekken installatie.

De cosmetische industrie, een heel andere industrie, heeft al vernieuwingen aangebracht met Panasonic die een “smart mirror” heeft ontworpen. Dankzij de gezichtsherkenning kan deze spiegel alle huidproblemen, rimpels en imperfecties opsporen. Daarna geeft het uw gezicht weer met verschillende producten die voor uw huid geschikt zijn en die getest kunnen worden om zo het beste keuze te maken volgens uw huidtype.

De Augmented Reality is meer dan noodzakelijk voor de bouwsector. De onderneming Mortenson gebruikt “smart helmets” met hetzelfde principe van superpositie van de werkelijkheid. Deze helmen met een geïntegreerde vizier waarmee je bouwwerven kan visualiseren met alle elementen voordat het gebouwd en geïnstalleerd is, zal in het vervolg de traditionele helmen vervangen. Het grootste voordeel van dit accessoire is het anticiperen van problemen en dus ook de mogelijke vertragingen.

Met deze voorbeelden, kunnen we de hoge ontwikkeling van de investeringen in deze technologie goed verstaan en volgen. En voor aller professionelen die deze nieuwe technologie willen testen, is het altijd mogelijk de recentste tablets, smartphones en hightech tools bij FirstRental te huren.