De Langverwachte S8 komt binnenkort uit

Woensdag, 15 Maart 2017

De Langverwachte S8 komt binnenkort uit

Samsung heeft de komst van zijn laatste nieuwe telg, de Samsung Galaxy S8 aangekondigd voor het jaar 2017.  Deze nieuwkomer houdt de hele markt in spanning. Zeker na het ontstaan van redelijk wat commotie rond de Galaxy Note 7 en het debacle rond zijn explosieve batterijen. Zowat de hele planeet heeft de moeilijkheden en de commerciële mislukking van dit toestel van dichtbij kunnen volgen.

Daardoor is het succes van deze nieuwe Galaxy S8 van groot belang voor de Koreaanse firma en zou een nieuwe mislukking catastrofische gevolgen hebben. Samsung gaat uit van een verkoop van minstens 60 miljoen stuks wereldwijd, wat zeer ambitieus is, zelfs voor een bedrijf van zijn omvang.

Wat weten we over deze nieuwe smartphone?

Samsung houdt het mysterieus, ten minste tot aan de verwachte voorstelling van de S8. De aankondiging belooft een event met veel toeters en bellen te worden dat de komst van de nieuwe telg zal aankondigen.

Niettegenstaande de strikte geheimhouding van de Koreanen, werden er recentelijk al een aantal foto’s gelekt. Volgens specialisten zouden het daadwerkelijk foto’s van het nieuwe gadget zijn.

Daarbuiten, heeft de Koreaanse firma al een eerste resem overtuigende technische specificaties aangekondigd die al een tipje van de sluier oplichten: een 5,7” AMOLED scherm, krachtige grafische aspecten, een oog-scanner, een pico-projector en een ultra performant foto-apparaat. De aankoopprijs zal rond de € 900 schommelen.

Het begin van een technische fiche…

Op basis van de foto’s die we op internet konden terugvinden, en dankzij de uitspraken van Samsung zelf, lijkt het dat de fysische home button zal verdwijnen. Deze button zal een meer tactielere vorm aannemen dankzij een 3D-touch. De verschillende aankondigingen doen ook vermoeden dat er een breuk zal zijn met het gekende Samsung design in vergelijking met de vorige uitgebrachte modellen.

Er zijn ook geruchten over een mogelijke vingerafdruk herkenning, die zich op de achterkant van het toestel zal bevinden. Bovendien zal het toestel beschikken over een RAM geheugen van 6GB en 256 GB stockage. Op basis van de gelekte foto’s kunnen we eveneens zien dat er ronde boorden zijn rondom het scherm en een dubbele camera aan voor- en achterkant.

De afmeting van het klassieke toestel zal rond de 5,8” schommelen, en rond de 6,2” voor de S8 Plus. Beide modellen zullen van een 4K scherm voorzien zijn.

In afwachting van deze langverwachte lancering van de Samsung S8, blijft het mogelijk voor professionals om de laatste nieuwe smartphones en tablets op de markt te huren.