De "New Generation" PC's

Donderdag, 15 Oktober 2020

Een nieuw label voor een nieuwe categorie PC's

De Next Generation PC is de nieuwe naam die Microsoft heeft gegeven aan zijn ultra-draagbare computers. Ze moeten echter wel voldoen aan precieze specificaties en beschikken over specifieke apparatuur en kenmerken om in deze categorie te passen.

Het Windows-besturingssysteem is de minimale voorwaarde, omdat het label "New Generation PC" de nieuwe Windows-Inkt en Windows Hello-functies garandeert.

Wat de prestaties betreft, moet de processor minimaal een Intel 8 gen zijn en de harde schijf een SSD voor het gewicht, de grootte en vooral de snelheid van de gegevensoverdracht. Het random toegangsgeheugen moet minimaal 4 GB hebben en een van de belangrijkste punten is de autonomie: minimaal 8 uur voor dagelijks gebruik.

Vanuit het oogpunt van het ontwerp is de New Generation Notebook slank en licht van gewicht. Hij weegt niet meer dan 2 kilo en is in gesloten toestand minder dan 2 centimeter dik.


Welk model moet je kiezen?

De Lenovo Ideapad S145


Het Chinese merk Lenovo biedt ons een nieuw model onder 400€. Een prijs die zijn prestaties op geen enkele manier in de weg staat. Uitgerust met een 128 GB SSD-harde schijf en een Intel Pentium-processor, zal het voldoen aan uw essentiële behoeften, zoals multimedia, kantoorautomatisering of surfen op het internet. Licht fotoretouche is ook mogelijk en wordt benadrukt door het 14" Full HD scherm. Het is gemakkelijk te dragen met zijn 1,6 kilo. Het is ook uitgerust met 2 USB 3.0-poorten, 1 USB 2.0-poort, 1 HDMI-poort en een geheugenkaartlezer. Al met al een praktische, efficiënte en betaalbare computer.


De Swift 3 van AcerDit nieuwe Next Gen Swift 3-model van Acer is uitgerust met een 4-core Intel Core i5-processor in combinatie met de 256 GB SSD-harde schijf en biedt een zeer veelzijdige configuratie. Met de 8GB van Ram kun je de prestaties ervan ten volle benutten.

Bovendien wordt hij geleverd met een vingerafdruklezer, een 14" randloos scherm, Wifi ac-connectiviteit en Bluetooth 5. Met een batterijlevensduur van 12 uur en een gewicht van 1,45 kg heeft hij alle kenmerken van een high-end laptop, met uitzondering van de prijs: 849€. Waarschijnlijk de beste kwaliteit/prijsverhouding op de markt op dit moment.

 
HP Envy x360 Convertible 15-dr0023nf


Deze PC van HP ligt met de gevraagde 1.599€ ruim boven andere prijsniveaus. En niet voor niets is hij uitgerust met een 4-core Intel Core i7-processor, 8 GB Ram en vooral een 512 GB SSD-harde schijf, dus twee keer zoveel als zijn concurrenten.

Maar de reden voor dit prijsverschil ligt ook op het niveau van het scharnier. Deze laatste kan 360° gedraaid worden en geeft deze machine verschillende toepassingen: laptop & tablet! Belangrijke opmerking: het 15,6'' scherm is aanraakgevoelig en geeft een geheel nieuwe dimensie aan uw projecten (fotoretouche, video, graphics, etc.) Een laptop met een generatie voorsprong op zijn tijd.

Voor de verhuur van PC's, tablets en smartphones begeleidt FirstRental u en levert u de nieuwste IT-producten voor al uw evenementen en professionele projecten.