De tofste laptops en tablets van de CES 2017 - Het beste van HP, Dell, Lenovo en andere 1/2

Wednesday, 25 January 2017

De Consumer Electronics Show die elk jaar in januari plaatsvindt, is er weer in 2017. Wij zijn ter plaatse geweest om de allernieuwste technologische trends op te sporen.

De tofste laptops en tablets van de CES 2017 - Het beste van HP, Dell, Lenovo en andere 1/2

Ondernemingen genieten van de CES om de laatste innovaties van hun laptops, hybride laptops/tablets en tablets voor te stellen. 2017 zal van de andere jaren niet verschillen, veel fabrikanten zullen hun recentste laptops voorstellen waarvoor ze de Core i5 en i7 processors gebruiken, de 7de generatie van Intel.

Asus

Asus heeft gebruik gemaakt van de CES 2017 om enkele nieuwe producten voor te stellen, niets minder indrukwekkend dan de nieuwe high-end Chromebook. Terwijl de eerste Chromebook Flip een smal, uiterst draagbare en goedkope Chromebook was, is de nieuwste Chromebook Flip C302A een fantastisch high-tech toestel.

De recentste Chromebook is uitgerust met Core M3 en M7 processors van de 6de generatie en een Full HD 12,5 inch beeldscherm die tot 360 graden kan draaien. De Chromebook is beschikbaar met een geheugen van 4GB of 8GB RAM en met een SSD van 32GB, 64 GB of 128 GB. De prijzen starten rond de $500. (environ € 450)

Dell

Dell heeft een converteerbare uitvoering van de XPS 13 laptop onthuld en heeft het op de CES 2017 voorgesteld. De onderneming heeft ook aangekondigd dat deze nieuwe 2-in-1 versie hetzelfde InfinityEdge beeldscherm zal hebben als de XPS 13 en XPS 15. Een scherm met zeer fijne randen die momenteel ook als de dunste 13-inch scherm beschouwd mag worden.

Deze laptop/tablet crossover zal in beide 1080p full HD en Quad HD+ versies beschikbaar zijn en zal ook uitgerust zijn met een Core i7 processor, 16 GB RAM geheugen en 1 TB SSD, gelijkaardig als de nieuwe Lenovo Miix 720 (zie verder)

De 46WHr batterij heeft een levensduur van om en bij de 10 uur voor het QHD+ model en 15 uur voor het Full HD model.

De fabrikant heeft ook aangekondigd dat er waarschijnlijk een converteerbare versie van de Latitude 13 business laptop op hetzelfde moment voorgesteld zal worden.


HP

Naast het updaten van de Spectre serie door snellere processors en grotere, randloze schermen te gebruiken, gaat de onderneming ook de nieuwe EliteBook x360 op de markt voorstellen. Zoals veel laptops, lijkt deze op de Apple producten, maar het zou genoeg onder de kap hebben om de klant te overtuigen deze te kopen.

HP beweert dat het het dunste business-centric  2-in-1 laptop is die ooit vervaardigd is geweest met een dikte van 1,49 centimeter. Dankzij de verschillende conference-call-toetsen, zou deze laptop zakelijke klanten wegleiden van hun oude, chunky Thinkpads.

Eenmaal op de markt gebracht, zijn zowel de laatste generatie Core i5 en Core i7 processors beschikbaar en kan de 13,3-inch scherm tot een 4K-resolutie scherm geüpgrade worden.

Het heeft een vingerafdruksensor en een geïntegreerde privacyscherm die de laptop nog beter zullen beveiligen. Jammer genoeg is de informatie over de prijs nog niet bekend gemaakt. Het zal tijdens de maand januari op de markt gebracht worden. Deze zal binnenkort te huur staan voor professionelen.