De tofste laptops en tablets van de CES 2017 - Het beste van HP, Dell, Lenovo en andere 2/2

Woensdag, 01 Februari 2017

De tofste laptops en tablets van de CES 2017 - Het beste van HP, Dell, Lenovo en andere 2/2

Lenovo

Lenovo kondigde 9 nieuwe laptops aan - meestal updates van de bestaande ThinkPad modellen.

Deze hebben allemaal “de laatste Intel Core i processors” en zijn uitgerust met een Precision Touchpad, de MilSpec duurzaamheid en een bloatware-vrij Windows 10.

Maar het interessantste toestel is de Miix 720, een echte concurrent van de Microsoft Surface Pro 4. Goed nieuws dus voor de professionals, geïnteresseerd het huren van tablets, die steeds op zoek zijn naar een alternatief voor de Surface Pro 4.

De Lenovo Miix 720 zal, in een bundel met toetsenbord, uitkomen op $999 (ongeveer € 800). Het is uitgerust met een 12-inch Quad HD+ beeldscherm, een Intel HD 620 grafische kaart en zal configureerbaar zijn tot en met 16 GB, 1 TB SSD en de Core i7 processor. De staander kan ingesteld worden tot 150 graden dankzij een scharnierband op de achterzijde die volledig uit een metaallegering vervaardigd is.  

Daarmee wordt ook een nieuwe stylus op de markt gebracht met name Active Pen 2 die meer dan 4000 drukgevoeligheid-niveaus heeft en maar $60 kost (€ 40)

Als we het over Lenovo hebben, moeten we zeker over de ThinkPads spreken. Naast de bovengenoemde ThinkPads, is er ook de super indrukwekkende ThinkPad X1 Carbon (2017). Het heeft een bijna randloze 14-inch scherm die het dunner laat uitzien als normaal.

De scherm pronkt de WQHD + resolutie panel (2560 x 1440), terwijl het binnen in de 7de generatie Core i7 processor, de tot en met 16GB geheugen en 1 TB SSD bevat.

Er is ook een Micro SIM-kaartsleuf voor 4G LTE connectiviteit naast de normale selectie I/O-poorten.  Deze poorten omvatten onder andere twee Thunderbolt 3, een USB 3.0 Type-A-poort, een HDMI en een mini DisplayPort.

De prijs zal zeer waarschijnlijk boven de £ 2.000 staan voor de high-end modellen.

Razer

Dit toestel mag je als “krankzinnig” beschouwen, alhoewel Razer iets heel ontzagwekkende onthulde, genaamd “Project Valerie”. Het als een simpele laptop met drie 4K-resolutie schermen beschrijven zou een grote understatement zijn. Het is in elk geval hét mobile LAN gamer dreammachine, ook al klinkt het lachwekkend.

Alle schermen samen meten ongeveer 17,3 inch en zijn gemaakt voor immersief gaming. Wat het meest indrukwekkend is, is dat de schermen automatisch opkomen, zodat de gebruiker niets te doen heeft om ze te uit te plooien.

Razor heeft tot nu nog geen precieze componenten en specificaties over het intern systeem van het beest bekend gemaakt, maar dit toestel is ontwikkeld vanaf het Blade Pro bedrijfsmodel.

We betwijfelen dat de laptop in deze vorm zal uitkomen, maar aangezien de grote interesse op de vloeren van de CES, verwachten wij dat het bedrijf een gelijkaardig product in de toekomst zal produceren. En waarschijnlijk een zeer duur product.