Nieuwigheden bij Apple

Woensdag, 29 Maart 2017

Nieuwigheden bij Apple

Na een zeer lange wachttijd, hebben de Apple-fans eindelijk kunnen ontdekken welke nieuwigheden in voorbereiding waren.

Gedurende enkele uren in het begin van de week, was de Apple Store ontoegankelijk voor alle gebruikers. Een groot aantal gepassionneerden hadden al een voorgevoel dat nieuwe producten op komst waren, vooral dat het niet gewoonlijk is voor de onderneming om de Apple Store zo lang te sluiten. En ze hadden gelijk!

Er komt een nieuwe ‘rode’ iPhone 7 en 7 Plus!

Deze kleur hebben we bij Apple nog nooit gezien, maar het is ingezet om de vereniging RED die aids bestrijdt, te ondersteunen. Deze smartphone is het symbool van de tien jarige samenwerking. Op 24 maart 2017 zal de iPhone in de meerderheid van de Europese landen gecommercialiseerd worden. De rode iPhone 7 zal verkrijgbaar zijn met 128 Go en  met 256 Go voor respectievelijk € 879 en € 989. De iPhone 7 Plus zal € 1019 kosten voor 128 Go en € 1129 voor 256 Go.

De carmijne smartphone is niet de enige nieuwigheid bij Apple. Er komt ook een nieuwe iPad! Het model lijkt op de iPad Air 2 maar zal enkele milimeters dikker zijn. Het blijkt ook dat de iPad Air 2 niet meer beschikbaar zal zijn op de markt.

Het nieuwe model heeft een A9-chip, 10 uren autonomie en een 8 MP camera. Wat prijzen betreft, zal het tablet minder duur zijn dan de iPad Air, de 32 Go versie zal € 409 kosten en de 128 Go € 509.Een laatste nieuwigheid bij Apple is de verschijning van de nieuwe iPhone SE die nu ook met 32 Go en 128 Go beschikbaar zal zijn. De laatste versie was enkel met 16 of 64 Go beschikbaar. De grotere capaciteiten is het enige verschil tussen het oude en nieuwe model. Even de prijzen vermelden: € 489 voor de 32 Go en € 599 voor de 128 Go.

Apple hoopt met deze nieuwe producten, die binnenkort op de markt zullen zijn, zijn verkopen een nieuwe impuls te geven. Ondertussen bestaan er altijd andere oplossingen voor professionals zoals het huren van tablets en smartphones voor al hun digitale projecten.